вторник, 6 ноември 2012 г.
Пилешки гърди със зеленчуци, запечени със сос бешамел и кашкавал
Нарязва се пилешкото на жулиени (може и на дребни кубчета) Запечатват се в тиган с олио за минутка и се изваждат. Задушават се зеленчуци( сезонни и от фризер, каквото имате) в следния ред: лук( изчаква се да омекне)след него зелен боб, тиквички( на четвърт филийки), моркови,броколи, чесън. Връщат се пилешките жулиени и се добавя пилешки бульон заедно им трябва 10- 15 мин. за да стане пилешкото. Изсипва се в тавичка, прави се за 2 минутки сос бешамел с масло, брашно 3-4 лъжици,( зависи от тавата) и прясно мляко или вода. Залива се пилешкото със зеленчуците, запича се за 20-25 мин. и преди да се извади се поръсва с кашкавал, пармезан, кой каквото има.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар