Продукти:
100 г кокос
125 г препечени лешници или бадеми
90 мл течна сметана
200 г бял шоколад, начупен на парчета...
45 г масло
1 с.л. ликьор по желание
Приготовление:
Сметаната се слага на котлона да заври, вари се няколко минути, докато намалее с 1/3. Съдът със сметаната се слага в друг съд с вряща вода и към нея се прибавят шоколадът, маслото и ликьорът. Бърка се, докато сместа стане еднородна. Охлажда се и се прибира за няколко часа в хладилника, докато се сгъсти. От бялата смес се правят малки топчици. В центъра им се слага ядка, овалват се в кокосови стърготини. В 50-ина мл вода сложих кокосови стърготини, така че да попият цялата вода. Овалях шоколадовите топки в сместа и след това в сухи кокосови стърготини.
100 г кокос
125 г препечени лешници или бадеми
90 мл течна сметана
200 г бял шоколад, начупен на парчета...
45 г масло
1 с.л. ликьор по желание
Приготовление:
Сметаната се слага на котлона да заври, вари се няколко минути, докато намалее с 1/3. Съдът със сметаната се слага в друг съд с вряща вода и към нея се прибавят шоколадът, маслото и ликьорът. Бърка се, докато сместа стане еднородна. Охлажда се и се прибира за няколко часа в хладилника, докато се сгъсти. От бялата смес се правят малки топчици. В центъра им се слага ядка, овалват се в кокосови стърготини. В 50-ина мл вода сложих кокосови стърготини, така че да попият цялата вода. Овалях шоколадовите топки в сместа и след това в сухи кокосови стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар