петък, 13 юни 2014 г.

Черешов пай


Тестото се приготвя от 300 гр. брашно, 200 гр. чисто масло, 100 гр.захар, 1 бакплубер и 1 яйце. Меся с ръце - за 5 - 6 минути е готово. Слагам го в хладилника за около 30 минути малко да се стегне. Плодовете са по избор. Правила съм го с череши, вишни, боровинки и къпини, около 500 - 600 гр. Черешите например се почистват от костилките предварително и се поръсват с галета. Разточвам тестото между хартия за печене и го прехвърлям в тавичката за пай. Излишното тесто го махам и слагам да се пече в загрята фурна около 20 минути. Изваждам изсипвам черешите и отгоре от останалото тесто си правя тези лентички. Пека още 10 - 15 минути и да ви е сладко

Няма коментари:

Публикуване на коментар