петък, 13 юни 2014 г.
Супер лесен и вкусен ябълков пай
150гр масло на стайна Т се разбъркват с 200гр захар, добавя се 500гр масло, 1 яйце и 100гр прясно мляко. Като стане на маслени трохи и се размесва малко с ръце (не много за да не се затопли маслото). Оставя се 30мин в храдилник. През това се обелват и нарязват на кубчета 6 ябълки, смесват с 100гр стафиди, 2ч.л. канела и 100гр. захар. Тестото се слага във форма като се прави характерната форма на пай и се разстила плънката отгоре, част от тестото се оставя за лентите. Пече се в загрята на 200градуса фурна
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар