четвъртък, 25 октомври 2012 г.

Киш с домати и тиквички


Подложка бързо маслено тесто 200гр брашно, сол, 120 гр масло се претриват на маслени трохи, 4-5 с.л. студена вода, омесва се и се слага в хладилника на топка в стречфолио за около 20 мин.
Нарязвам 3-4 домата на дебели шайби, посолявам малко и оставям върху хартия да пуснат малко водата. В тиган запържвам 2 тиквички на шайби, лук и чесън. Разтила се тестото върху тавичка, прави се бордюр, нареждам доматите, тиквичките и заливам с 3 яйца, 1 крема, 200гр заквасена сметана и 120 мл прясно мляко, наръсва се с малко кашкавал. Пече се на 180° за около 30-40 мин. Важното при сервирането на киш е да не е нито много студен, нито много топъл. Върви страхотно с бяло винце, седи в хладилника до 3-4 дена и може да се замразява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар