четвъртък, 25 октомври 2012 г.
Лазаня с тиквички
Продуктите :
1 килограм- 4бр тиквички
2 глави лук
100 гр шунка
1 пилешки бульон
100 гр сирене
100 гр кашкавал
50 гр синьо сирене
2 суп лъж. Масло
3 жълтъка
1 ч.ч. сметана
1ч.ч кисело мляко
½ чаша прясно мляко
2-3 скилидки чесън
Пармезан
Връзка Копър ,
Връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на кубчета- 1см/см/см. Изсипват се в намаслена тавичка, разбъркват се с двете ситно нарязани глави лук и обилно се поръсват с брашно. Разбърква се и пак се поръсва. ( шунката и кубчето бульон също са за тук, но аз не слагам, вие си преценете)Пече се на силна фурна, с няколко разбърквания(!) за 30 минути. През това време се прави заливката:
Разбиват се жълтъците, след това млякото( аз слагам цяла кофичка, защото не ползвам прясно), сметаната- готварска или квасена, разтопените 2 лъжици масло и видовете сирена, които имате- саламурено, кашкавал... Тук се разбърква с вилица вече. Добавя се чесъна и нарязаните копър и магданоз. Залива се и се премества на високо във фурната до като се запече. Да ви е сладкоНачин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на кубчета- 1см/см/см. Изсипват се в намаслена тавичка, разбъркват се с двете ситно нарязани глави лук и обилно се поръсват с брашно. Разбърква се и пак се поръсва. ( шунката и кубчето бульон също са за тук, но аз не слагам, вие си преценете)Пече се на силна фурна, с няколко разбърквания(!) за 30 минути. През това време се прави заливката:
Разбиват се жълтъците, след това млякото( аз слагам цяла кофичка, защото не ползвам прясно), сметаната- готварска или квасена, разтопените 2 лъжици масло и видовете сирена, които имате- саламурено, кашкавал... Тук се разбърква с вилица вече. Добавя се чесъна и нарязаните копър и магданоз. Залива се и се премества на високо във фурната до като се запече. Да ви е сладко
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар